Порошенко назвав ключовий фактор у виконанні Мінських угод

Читать на русском
Президент України назвав основний критерій мирного врегулювання збройного конфлікту в Донецькі та Луганській областях.
Петро ПорошенкоФото: АПУ

Ключовим фактором у процесі виконання Мінських угод є контроль над українськими кордонами.

Про це у своєму зверненні з нагоди Дня прикордонника заявив Президент України Петро Порошенко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Питання охорони кордону і відновлення контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону є ключовим у виконанні Мінських домовленостей», – переконаний Глава держави.

Що стосується виборів на Донбасі, то в цьому процесі також велику роль грає контроль над українсько-російським кордоном. Крім того, перед тим, як проводити на окупованих нині територіях вибори, потрібно вивести звідти окупаційні війська та ввести поліцейську місію ОБСЄ, наголосив Порошенко.

Порошенко взяв собі в радники екс-генсека НАТОПрезидент України Петро Порошенко підписав указ про призначення колишнього генсека НАТО своїм позаштатним радником.

«Мінські домовленості чітко передбачають виведення окупаційних військ з усієї української території, відновлення українського контролю над державним кордоном, запровадження озброєної поліцейської міжнародної місії ОБСЄ, яка для контролю виконання стане на лінію зіткнення, візьме під охорону до виведення в Російську Федерацію склади відведеної зброї і поставить на всіх пунктах пропуску свої постійно діючі патрулі для того, щоб унеможливити постачання нових підрозділів російських військ, амуніції, озброєння, повернення найманих бойовиків», – озвучив план дій Глава держави.

Він підкреслив, що лише тоді, у відповідності до українського законодавства і міжнародних правил безпеки, за участю українських партій, кандидатів і за умови гарантування безпеки, на Донбасі можливий виборчий процес. «Ніякого іншого не буде», – наголосив Президент.

Нагадаємо, сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов відповів на закиди російського президента Володимира Путіна про необхідність внесення змін до української Конституції щодо Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: