Геращенко може стати компромісною кандидатурою на посаду глави «БПП» – експерт

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Кличко насправді був «сірим кардиналом» для «БПП», але не лідером.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи інформацію про те, що Віталій Кличко подав у відставку з посади глави «БПП».

«Реальні важелі управління Кличко втратив ще з того часу, коли відбулося формальне об'єднання партій «УДАР» та «БПП», – констатував Дяденко.

Наразі, як припустив експерт, кандидатура Ірини Геращенко цілком може стати компромісною.

За два роки Порошенко виконав менше половини передвиборчих обіцянок«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання Петром Порошенком його президентської передвиборчої програми.

«Для Геращенко це буде непростим завданням, оскільки потрібно буде мобілізувати партію, привести її до певного етапу, після якого можна буде вважати, що партія існує не лише на папері, а як інституційний організм. Наразі складно сказати, які організаторські здібності в цьому ключі має Геращенко», – вважає політолог.

Насправді, за всі роки існування партії в цьому форматі розбудови політсили як такої на місцях майже не відбувалося й не було великої партійної конкуренції.

«Зараз посада голови – це роль провідника партії, якому доведеться оживити її», – підкреслив експерт.

Як відомо, в серпні минулого року Віталій Кличко вийшов із партії «УДАР», вступив до партії «Блок Петра Порошенка» та очолив її.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: