У Криму заговорило українське радіо

Читать на русском
У Херсонській області встановили радіовишку, яка транслює український сигнал до окупованого Криму.

Відсьогодні до окупованого Росією Криму надходить український радіосигнал.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Херсонської ОДА.

Повідомляється, що відтепер радіослухачі окупованого півострова можуть слухати радіо українською мовою в FM-діапазоні.

Блекаут накрив найбільші міста Криму (доповнено)Технічні збої в електромережах Криму знеструмили найбільші міста півострова. Ремонтні бригади відновили подачу електроенергії в Ялті.

«Вперше за два роки анексії кримчани знову почули українське слово й голос своєї Батьківщини. Відтепер він впевнено звучатиме в Криму. Щойно ми відновили українське національне мовлення на території тимчасово окупованого Криму! Українське радіо в FM-діапазоні вже зараз звучить у Криму. Я отримую повідомлення з Джанкоя та Красноперекопська – Україну чують у приймачах, люди кажуть, що сигнал хороший», – заявив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Губернатор додав, що відновлення українського мовлення стане ще одним кроком до повернення Криму в Україну.

«Ця подія надасть віру нашим громадянам, які залишилися на тимчасово окупованій території. Крим був, є й буде українським. І ми це доводимо не словами, а справами. Я впевнений, що Крим повернеться вже найближчим часом, а в Сімферополі, Ялті та Бахчисараї лунатиме «Слава Україні! Героям слава!», – підсумував Гордєєв.

Нагадаємо, голова Меджлісу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що зміни до розділу 10 Конституції України допоможуть поновити в правах кримських татар і повернути півострів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: