В ЄС вчергове закликали Україну провести судову реформу

Читать на русском
Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав уряд України зробити все можливе для успішного проведення судової реформи.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав уряд України зробити все можливе для успішного проведення судової реформи.

Відповідна заява була оприлюднена вчора ввечері повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Я хотів би закликати українську владу вжити всіх необхідних заходів, які ще залишилися, щоб довести судову реформу до успішного завершення, згідно з очікуваннями українського народу й відповідно до європейських стандартів», – наголосив він.

За його словами, запровадження змін у судовому корпусі є передумовою успішного проведення реформ в Україні й у інших галузях, а також інвестиційної привабливості держави та економічного зростання.

Хто обіцяв українським судам реформу?Судова реформа - питання, яке в Україні дозріло давно. Що з цього приводу обіцяють політики і чиновники?

Ягланд нагадав, що раніше були ухвалені нові закони про прокуратуру, Національне агентство з питань запобігання корупції, Державне бюро розслідувань тощо.

«Вони можуть прокласти шлях для подальших необхідних структурних і процедурних змін у системі правосуддя. Рада Європи готова продовжити й без того активну підтримку цього процесу, спираючись на свій досвід і поради», – зауважив генсек.

Окрім того, він наголосив, що найважливішим у реформуванні країни є взаємодія між новоствореними антикорупційними органами, а також зміни до Конституції України, що послужать «міцною основою» для їхньої роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: