G7 погодилися продовжити санкції проти Росії

Читать на русском
Країни великої сімки на саміті ухвалили рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації.

На саміті країн-членів «великої сімки» учасники підтримали рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

«Ми нагадуємо, що термін дії санкцій пов'язаний із повною реалізацією Росією Мінських угод і поваги до суверенітету України. Санкції можуть бути зняті, коли Росія виконає взяті на себе зобов'язання. При цьому ми готові запровадити подальші обмежувальні заходи з метою тиску на Росію, якщо її дії цього вимагатимуть», – повідомляється в декларації G7, що була ухвалена на саміті «сімки» в Японії.

Туск запевнив, що санкції проти РФ будуть продовженіГолова Євроради Дональд Туск заявив, що політика щодо РФ не зміниться, а санкції будуть продовжені до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

Декларанти також заявили про важливість продовження діалогу з Росією з метою переконання у виконанні РФ своїх зобов'язань і норм міжнародного права.

«Велика сімка» також вважає, що конфлікт на сході України можна вирішити дипломатичним шляхом. G7 закликала сторони конфлікту до припинення вогню та виконання зобов'язань щодо швидкого проведення місцевих виборів у Донецькій і Луганській областях.

«Ми очікуємо, що Росія виконає зобов'язання й використає свій вплив на сепаратистів, щоб вони повністю виконали свої зобов'язання», – повідомляється в декларації.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що він сподівається на відповідну реакцію країн G7 та Японії через порушення Росією Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: