У МЕРТ прокоментували падіння українського експорту

Читать на русском
Заступник глави МЕРТ назвала дві основні передумови, які вплинула на падіння українського експорту.

Низька ціна на українську продукцію та перенасичення європейського ринку власними товарами є основними факторами падіння експорту України.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» розповіла торговий представник України, заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська, повідомляє «Слово і Діло».

«Об'єктивно потрібно говорити, що в нас поки що від'ємний показник експорту до Європейського Союзу. Він у нас набагато менший, ніж загальні показники. Але потрібно говорити про те, що в нас зростає невпинно експорт готової продукції до ЄС», – наголосила Микольська.

За її словами, падіння експорту, яке відбувається в торгівлі з ЄС, має декілька причин. Першою причиною є низька вартість на українську продукцію, а другою – перенасичення європейського ринку власними товарами.

Прогрес чи застій? Що дала Україні зона вільної торгівлі з ЄвросоюзомСлово і Діло продемонструвало, яких змін зазнала торгівля між Україною та Європейським Союзом від початку дії економічної частини Угоди про асоціацію.

«Падіння, яке відбувається в торгівлі з ЄС, зумовлено декількома причинами. В нас не відбувається падіння в кількості постачання деяких товарів. Але в зв'язку з тим, що ціна на них на світових ринках не є високою, у нас загальна ціна в грошовому вираженні падає. Інша причина – європейський ринок зараз перенасичений власними продовольчими товарами», – зауважила торговий представник.

Микольська додала, що ЄС втратив російський ринок і Туреччина також його втратила. На її переконання, така ситуація не сприяє зростанню експорту українських фруктів, соків тощо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: