Суд дозволив експорт брухту з України

Читать на русском
Учасники ринку очікують реакції ДФС на зняття заборони на експорт і сподіваються, що вона буде такою ж рішучою, як і у випадку з визначенням, яким експорт був заблокований.

Апеляційний суд Дніпропетровської області скасував заборону на оформлення експорту брухту чорних металів Дніпропетровською та Херсонською митницями Державної Фіскальної Служби України, яка була встановлена рішенням Дніпропетровського окружного суду 20 квітня 2016 року.

Про це пише «Дело», передає «Слово і Діло».

«Апеляційна інстанція скасувала завідомо неправосудне рішення Окружного адміністративного суду Дніпропетровська», – повідомляється на сторінці в Facebook ПрАТ «Керамет», що займається заготівлею брухту чорних металів.

Компанія очікує реакції ДФС на зняття заборони на експорт і сподівається, що вона буде рішучою, як і у випадку з визначенням, яким експорт був заблокований.

Нагадаємо, що в кінці квітня за позовом ПАТ «Інтерпайп Дніпропетровський втормет» Дніпропетровський окружний суд заблокував оформлення металобрухту, що відвантажується на експорт.

Стратегічні об'єкти металургійного комплексу України (інфографіка)Перелік та розташування найбільш важливих підприємств металургійного комплексу країни

Раніше «Метінвест-Ресурс», «Металургпром» і ДФС подали позов на МЕРТ про визнання наказу №337 від 1 березня 2016 року про затвердження балансу брухту на 2016 рік незаконним, недійсним і таким, що підлягає скасуванню. Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію наказу МЕРТ у рамках забезпечення цих позовів.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», якщо МЕРТ підтримає експорт металобрухту, про іноземні інвестиції можна забути.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: