Втілити «план Маршалла» для Донбасу можна лише за однієї умови – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Наразі важко уявити, яким чином взагалі Тука може втілити «план Маршалла».

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кость Бондаренко, аналізуючи ініціативу заступника міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки створити для Донбасу та Криму «план Маршалла».

«Насправді «план Маршалла» – це план повоєнної відбудови економіки європейських країн, коли в США усвідомили, що Європа має стати певним ринком збуту для товарів, у тому числі американських. Для цього потрібні гроші», – розповідає політолог.

Для цього, як пояснив експерт, були вкладені великі кошти, щоб розвинути економіку та прив'язати таким чином її до США.

«Зрозуміло, що Тука має на увазі відновлення регіону, й для цього потрібні кошти, але питання в тому, хто дасть ці гроші. Хто виступить у ролі донора? В Україні немає цих коштів. Захід готовий надавати лише окремі кредити та інвестувати, та й то за умови, що буде встановлено мир», – констатував Бондаренко.

Як наголосив експерт, наразі доречніше говорити про встановлення миру, а потім розпочинати інвестиційні проекти в ці регіони.

Як відомо, нещодавно Президент України Петро Порошенко пообіцяв створити міжнародний донорський фонд для відбудови та відновлення територій Донбасу відразу після завершення АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: