Експерт пояснив, із чим пов'язані обшуки у Саакашвілі

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Очевидно, що створюється новий рух, про який говорив Сакварелідзе, й зараз на нього є запит.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог, засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, аналізуючи інформацію про те, що в Одесі працівники ГПУ та СБУ проводять обшук в офісі соратника Саакашвілі.

«Зараз готується польове підґрунтя й низка інформаційних приводів. Основа партії будуватиметься на тому, що близько 20 громадських організацій об'єдналися навколо одного лідера», – констатувала відразу Одарченко.

Щодо обшуків, то, на її думку, не можна ідеалізувати ані Саакашвілі, ані ГПУ.

Експерти розповіли, хто піде за Сакварелідзе до нового політичного проектуЕксперти поділилися міркуваннями щодо того, хто може увійти до нового політичного проекту Давида Сакварелідзе.

«Безумовно, конфлікт там присутній, але він не є звичним для виборця конфліктом «добра та зла». Це боротьба за територію», – вважає вона.

Також, за словами експерта, є сенс у позиції Бальцеровича з приводу того, що така критика з боку Саакашвілі є недоречною.

«Тобто не можна говорити, що всі злодії, якщо ми європейська держава. Варто вести якийсь європейський діалог», – пояснює політтехнолог.

За її словами, і Саакашвілі, і представники опозиції зараз виконують ту саму функцію – делегітимізації нинішньої влади.

«Зара, цей популізм зростатиме, хоча зрозуміло, що немає жодного «одеського дива». При цьому Саакашвілі набрав рейтинг і сенс у створенні в Україні його політичної сили є», – вважає експерт.

Всі обшуки зараз лише йому на руку, оскільки в свідомості виборця Саакашвілі все ще залишається позитивним персонажем, а прокуратура – негативним.

Нагадаємо, Лєшек Бальцерович заявив, що вважає необґрунтованими звинувачення, які глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі висуває на адресу уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: