Обіцяні Жебрівським призові за нову назву Дзержинська зникли невідомо куди

Читать на русском
Голова Донецької військово-цивільної адміністрації не відзвітував про вручення призових за найкращу ідею перейменування Дзержинська.
Павло Жебрівський

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський не відзвітував про вручення призу розміром у 10 тис. грн автору найкращої нової назви міста Дзержинська.

Отримувачами призових мали б стати 15 людей та організацій, які запропонували перейменувати районний центр на Торецьк – за назвою річки Казенний Торець, констатує «Слово і Діло».

Відповідну обіцянку Жебрівський дав ще 27 червня 2015 року. «Давайте оголосимо конкурс на кращу нову назву для Дзержинська. Готовий виділити 10 тисяч гривень зі свого фонду переможцю», – сказав тоді Жебрівський.

Відомо, що на місці сучасного Дзержинська (нині перейменованого в Торецьк), був хутір Щербинівка, однак 16 жовтня того ж року міська рада підтримала перейменування населеного пункту саме за назвою річки. 4 лютого 2016 року Верховна Рада затвердила перейменування 35-тисячного міста в Торецьк.

Однак про долю коштів, обіцяних Жебрівським, наразі нічого не відомо: жоден із авторів звернення до губернатора грошей не отримав. Як повідомляв секретар міськради Юрій Євсюков, 10 тис. грн мали або розділити між підписантами, або направити на потреби міста за колективним рішенням. Подейкують, що в підсумку гроші таки пішли на місто, однак точної інформації про їхнє застосування встановити не вдалося.

Таким чином, поки що ця обіцянка Жебрівського отримує статус «не виконано», як і ще 10 його зобов’язань. Порівняти відповідальність голови Донецької ВЦА з тим, як працюють його колеги з інших регіонів, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: