Холодницький розповів, скільки проваджень розслідує НАБУ

Читать на русском
Очільник САП Назар Холодницький заявив, що його підлеглі здійснюють процесуальне керівництво у 144 кримінальних провадженнях.
Назал Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що його підлеглі здійснюють процесуальне керівництво у 144 кримінальних провадженнях.

Про це він розповів у інтерв'ю «Главкому», повідомляє «Слово і Діло».

«Станом на 19 травня прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у 144 кримінальних провадженнях. Із них 82 зареєстровані НАБУ, 12 проваджень – Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, інші – витребувані в Генеральної прокуратури на підставі наших запитів і листів», – наголосив Холодницький.

За його словами, у 14 провадженнях уже повідомлено 23 особам про підозру, а ще 13 – направлені до суду з обвинувальними актами.

Без скасування недоторканності НАБУ не зможе подолати корупцію в вищих ешелонах влади – СитникЗа словами директора НАБУ Артема Ситника, депутатів і суддів потрібно позбавити недоторканності.

«Фігурантами справ є судді, керівники великих і не дуже державних підприємств. Наприклад, нещодавно ми направили до суду справу щодо колишнього керівника державної інноваційної установи, який витратив 14 млн гривень із Бюджету невідомо на що», – розповів він.

Холодницький також повідомив, що крім так званої «справи Кононенка-Абромавичуса», яка вже направлена до суду з обвинувальним актом проти екс-виконавчого директора НАК «Нафтогаз» Андрія Пасішника, народний депутат Ігор Кононенко значиться свідком ще в деяких матеріалах проваджень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: