Російські правозахисники виступили за продовження обміну ув'язненими

Читать на русском
Лідер руху За права людини Лев Пономарьов сподівається, що процес обміну ув'язненими, запущений передачею Савченко Україні та Єрофеєва й Александрова Росії, буде продовжений.
Людмила Алексєєва і Лев Пономарьов

Провідні російські правозахисники сподіваються на продовження процесу обміну ув'язненими між Україною та Росією на тлі успішного повернення Надії Савченко, Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я дуже рада за Надію Савченко та за наших хлопців. Надію Савченко чекає тріумфальне життя, вона героїня», – каже найстарша в РФ правозахисниця, керівник Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва.

Лідер руху «За права людини» Лев Пономарьов сподівається, що процес обміну ув'язненими, запущений передачею Савченко Україні та Єрофеєва й Александрова Росії, буде продовжений.

«Добре, що наші відносини на такому рівні, що це стало можливим. Звичайно, цей обмін вселяє надію, що можна буде робити подальші кроки, які б зміцнили наші зв'язки», – сказав він.

За його словами, наступним кроком має стати повернення на батьківщину громадян України, які відбувають ув'язнення в РФ, в тому числі кінорежисера Олега Сенцова, а також Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

«Всього їх більше 20 осіб. Є й росіяни, ув'язнені в Україні. Вважаю, що процес обміну має тривати», – каже Лев Пономарьов.

Росіяни вивезли з Криму та Донбасу більше тисячі українських в’язнів – правозахисницяПонад тисяча в’язнів тюрем на Донбасі та в Криму опинилися на території Російської Федерації, багато з них хочуть відбувати покарання в Україні.

Як повідомлялося раніше, рада при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства й прав людини звернулася до ООН із пропозицією об'єднати зусилля в розслідуванні справ політв'язнів в Україні.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: