Відсотки за депозитами продовжать знижуватися до кінця року – банкіри

Читать на русском
Загальне зниження ставок за депозитними вкладами може скласти від 2 процентних пунктів до 5 процентних пунктів.

Стабілізація на фінансовому ринку призвела до поступового зниження прибутковості банківських депозитів, яка триватиме до кінця року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дослідження проекту «50 провідних банків України-2016», який провів «Фінансовий клуб».

«Цей тренд триває з осені минулого року. За останні місяці вартість вкладів знизилася на 2-3 процентних пункти», – зазначає заступник голови правління «Банку Кредит Дніпро» Андрій Мойсеєнко.

Платоспроможні банки поступово почали знижувати ставки за всіма видами депозитних продуктів із другої половини 2015 року, коли ситуація на фінансовому ринку стабілізувалася.

«Схожа тенденція збережеться й протягом 2016 року. При цьому загальне зниження ставок може скласти від 2 до 5 процентних пунктів», – прогнозує виконувач обов'язків голови правління «Вектор Банку» Вадим Березовик.

Фінансисти впевнені, що стабілізація ситуації на банківському ринку призведе до зняття обмежень з боку НБУ.

День банкіра: як виконує свої обіцянки глава НБУ Валерія Гонтарева?«Слово і Діло» аналізує головні виконані та провалені обіцянки глави Нацбанку України Валерії Гонтаревої.

Нагадаємо, що з 5 березня Нацбанк уже збільшив ліміти на видачу депозитів за гривневими рахунками з 300 тис. грн до 500 тис. грн на день. Із валютних рахунків – із 20 тис. до 50 тис. грн в еквіваленті.

Сьогодні стало відомо, що НБУ з 27 травня знижує облікову ставку до 18% із поточних 19%.

Як повідомлялося раніше, Нацбанк прогнозує споживчу інфляцію на рівні 12+/-3% за підсумками 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: