Експорт українських товарів відчутно зріс – глава Нацбанку

Читать на русском
Підвищення рівня зовнішньої торгівлі призвело до профіциту платіжного балансу України в квітні, повідомила Валерія Гонтарева.
Валерія Гонтарева

Починаючи з січня 2016 року Україна вдалося оживити зовнішню торгівлю, що призвело до профіциту платіжного балансу та збільшення надходження валюти в країну.

Про це повідомила на прес-конференції в четвер глава Національного банку України Валерія Гонтарева, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зростання експорту (українських товарів – Ред.) прискорилося, це призвело до збільшення надходження валюти», – пояснила глава НБУ.

Гонтарева заявила, що у 2016 році інфляція складе менше 10%Сказано 6 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

За її словами, в квітні поточний рахунок платіжного балансу в Україні повернувся до профіциту, і середньостатистичне щоденне надходження валюти порівняно із січнем цього року в травні збільшилося приблизно на третину – зі 171 млн до 231 млн дол. США.

Таким чином, наразі покращилася й ситуація на внутрішньому валютному ринку країни. «Середньоденний обсяг купленої банками готівкової валюти в квітні зріс майже вдвічі (порівняно – Ред.) із січнем і на 34,4% – до попереднього місяця, а середньоденні обсяги продажу залишилися майже на одному рівні. З початку року чиста купівля склала 1,1 млрд дол.», – навела статистичні дані Гонтарева.

Нагадаємо, раніше глава НБУ розповіла, скільки валюти регулятор викупив із березня поточного року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: