Пенсійна реформа: експерт розповів, як влада урізала список виплат

Читать на русском
Михайло Волинецьголова Конфедерації вільних профспілок України

Є три ключові моменти в цій ситуації. Перший із них полягає в тому, що дефіцит Пенсійного фонду дійсно збільшується.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, аналізуючи інформацію про те, що МВФ зняв питання підвищення пенсійного віку, та повідомлення Мінсоцполітики про критичну ситуацію з виплатами пенсій.

«Стан Пенсійного фонду в Україні – це терра інкогніта, й корупція там розвинулася на високому рівні, але про це чомусь не заведено говорити. Третій момент полягає в тому, що у варіанті Мінсоцполітики, розробленому ще за вказівкою Яценюка, передбачено зменшення майже на 70% списку 1,2, який дає право на пільгову пенсію», – пояснює Волинець.

Як зазначив експерт, чинний список зараз має 192 сторінки за професіями та позиціями. Новий список, розроблений Мінсоцполітики, – 62 сторінки. Таким чином, прибрали 130 сторінок професій.

Крім того, як підкреслив він, зараз розглядається питання про те, щоб знову на 40% зменшити цей список.

Розенко обіцяє провести пенсійну реформуСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Це має прямий стосунок до дефіциту Пенсійного фонду», – зауважив Волинець.

При цьому, як розповів він, МВФ не вимагає робити такі кроки, щоб населення жило гірше. Річ у тім, що влада не бореться з корупцією, офшорами, не створює робочі місця, а намагається все перекласти на населення.

Щодо збільшення пенсійного віку, то, за його словами, рішення поки дійсно винесено за рамки, але не знято, а на певний період відкладено, й через деякий час до цього повернуться.

Додамо, що 14 квітня 2016 року віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що в першу чергу має намір провести пенсійну реформу та пообіцяв не допустити банкрутства Пенсійного фонду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: