Геращенко закликає Раду проголосувати за судову реформу до кінця сесії

Читать на русском
Перший віце-спікер українського парламенту сподівається, що депутати протягом місяця знайдуть потрібну кількість голосів, щоб підтримати судову реформу.
Ірина Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що парламент на поточній сесії має підтримати зміни до Конституції в частині судової системи в цілому.

Нардеп упевнена, що за судову реформу необхідно проголосувати протягом найближчих 4 тижнів, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зобов'язання парламенту – на цій сесії все-таки судову реформу проголосувати», – зазначила Геращенко під час засідання Національної ради реформ.

Говорячи про інші пріоритети роботи Ради, вона зазначила, що депутати повинні приділити основну увагу економічним питанням.

Ситник заявив про опір судової системи роботі НАБУЗа словами Артема Ситника, система докладає зусиль для того, щоб заблокувати роботу Антикорупційного бюро.

Щоб не втрачати час даремно, віце-спікер пропонує нардепам разом визначитися з найбільш важливими законопроектами, які точно будуть проголосовані.

«З огляду на те, що до кінця поточної сесії залишилося кілька пленарних тижнів, важливо спільно з парламентом вибрати кілька пріоритетних законопроектів, які ми зможемо проголосувати», – заявила Геращенко.

Нагадаємо, раніше глава парламенту Андрій Парубій зазначав, що депутати повинні ухвалити судову реформу до липня поточного року. Як відомо, закриття IV сесії Верховної Ради VIII скликання відбудеться 22 червня.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: