Гонтарева не змогла забезпечити прозорість банківської системи в строк

Читать на русском
24 травня 2016 року правління Національного банку України ухвалило рішення про включення публічного акціонерного товариства Смартбанк до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності.

Валерія Гонтарева не виконала обіцянку ліквідувати банки з нерозкритою структурою власності до кінця березня 2016 року.

Ще 29 грудня 2015 року глава НБУ заявила, що рівень прозорості банківської системи становить 98%. За її словами, лише 7 невеликих банків (2%) не розкрили своїх власників.

У зв'язку з цим 3 лютого 2016 року вона пообіцяла, що банки, які не розкриють список своїх акціонерів до кінця I кварталу, будуть ліквідовані.

Однак уже 24 травня 2016 року правління Національного банку України ухвалило рішення про включення публічного акціонерного товариства «Смартбанк» до категорії неплатоспроможних через все ту ж непрозору структуру власності. Про це йдеться в рішенні правління НБУ №20/БТ від 24 травня 2016 року.

Таким чином, главі НБУ Валерії Гонтаревій не вдалося вивести з ринку банки з нерозкритим списком власників до кінця I кварталу 2016 року. З огляду на дату ухвалення рішення, «Слово і Діло» привласнює цій обіцянці Гонтаревої статус «не виконано».

«Слово і Діло» зафіксувало 31 обіцянку глави НБУ Валерії Гонтаревої, з яких вона виконала 12, ще 10 – перебувають у процесі виконання. Рейтинг відповідальності глави НБУ становить 39%. Із повним списком обіцянок Гонтаревої можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: