Банк з євразійським капіталом визнаний неплатоспроможним – НБУ

Читать на русском
ПАТ Смартбанк став третім банком, віднесеним до категорії неплатоспроможних на підставі непрозорості структури власності.

Правління Національного банку України віднесло публічне акціонерне товариство «Смартбанк» до категорії неплатоспроможних у зв'язку з непрозорою структурою власності.

Про це НБУ повідомив у рішенні № 20/БТ від 24 травня 2016 року, повідомляє «Слово і Діло».

«У банку неодноразово змінювався власник істотної участі без узгодження з Національним банком. За таке порушення до власників істотної участі застосовувалися відповідні заходи впливу», – йдеться в тексті рішення.

НБУ ще з травня 2014 року звертав увагу акціонерів банку на те, що структура власності ВАТ «Смартбанк» не є прозорою.

Протягом 2015-2016 років спроби узгодити кінцевих власників відповідно до вимог прозорості, встановлених регулятором, не увінчалися успіхом.

Скільки банків ліквідував НБУ з початку 2016 року?Банківська система України вважається однією з найненадійніших у світі. Так, якщо банк визнаний проблемним, то у вкладника є термін на пред'явлення вимог, обмежений трьома роками.

Відзначимо, що ПАТ «Смартбанк» став третім банком, віднесеним до категорії неплатоспроможних на підставі непрозорості структури власності.

У банку були розміщені вклади менше 100 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 100 тис. грн.

Нагадаємо, що в кінці травня НБУ визнав неплатоспроможними два банки – «Михайлівський» і «Фідобанк».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: