«Укрнафту» перевірять на предмет зловживань

Читать на русском
Главу правління Укрнафти Марка Роллінза зобов'язали надати наглядовій раді документи з повним переліком та аналізом кредиторів.

Наглядова рада ПАТ «Укрнафта» доручила правлінню компанії вибрати міжнародного аудитора для спеціальної перевірки (Forensic Audit) проводок за окремими операціями продажу сирої нафти та проведення попередніх оплат за нафтопродукти в 2015 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАК «Нафтогаз України».

«До наступного його засідання, 7 червня, правління також має надати повну інформацію та письмові пояснення за вищевказаними операціями, за якими аудитор «Укрнафти» не зміг отримати достатніх і прийнятних аудиторських доказів», – йдеться в повідомленні.

Водночас главу правління «Укрнафти» Марка Роллінза зобов'язали надати наглядовій раді документи з повним переліком та аналізом кредиторів.

Як очікується, 7 червня наглядова рада ПАТ збирається розглянути консолідовану фінансову звітність компанії за обов'язкової участі представника незалежного аудитора – ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс (Аудит)».

Нагадаємо, що вчора, 24 травня, наглядова рада ПАТ «Укранфта» визнала наявність ознак неплатоспроможності компанії та ухвалила рішення про початок підготовки до санації ПАТ. Це питання також буде винесено на затвердження зборів акціонерів 7 липня. Збори акціонерів мають обрати новий склад наглядової ради та ревізійної комісії.

За даними голови правління «Укрнафти» Марка Роллінза, дебіторська заборгованість компанії становить близько 11 млрд грн, що приблизно дорівнює її заборгованості перед Державним бюджетом.

Секретар енергетичного комітету ВР вимагає відкликати ліцензію «Укрнафти»При наявності заборгованості перед Держбюджетом, яка щодня тільки зростає, ПАТ «Укрнафта» не має законних підстав далі використовувати державні природні ресурси.

Як повідомлялося раніше, питання про звільнення Марка Роллінза може вирішуватися лише на загальних зборах акціонерів компанії.

Чистий збиток ПАТ «Укрнафта» за підсумком 2015 року становить 4,9 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: