«Нафтогаз» пропонує часткову монетизацію житлових субсидій

Читать на русском
Андрій Коболєв також висловився за запровадження часткової монетизації житлових субсидій та розробку поетапного зниження нормативів споживання енергоресурсів для розрахунку й нарахування субсидій.
Андрій Коболев

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» виступає за часткову монетизацію житлових субсидій та створення єдиної бази отримувачів житлових субсидій, виключивши квітень із переліку місяців опалювального періоду в рамках надання субсидій.

Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Ми вважаємо, що створення єдиної бази абонентів є вирішальним фактором, який дозволить управляти процесом. Наразі такої бази не існує, її відсутність ускладнює ухвалення рішень і коригування процесів з метою більш ефективного використання державних коштів», – сказав Коболєв.

Андрій Коболєв також висловився на користь запровадження часткової монетизації житлових субсидій та розробки поетапного зниження нормативів споживання енергоресурсів для розрахунку й нарахування субсидій.

«Найголовніше – чітко дати меседж споживачам, які будуть етапи зниження нормативів. До чого потрібно готуватися людям, які отримують у частині зниження свого споживання», – додав Коболєв.

Зростання тарифів ЖКГ: чи врятують субсидії та до чого призведе чергове підвищення? ЕкспертЕксперт проаналізував заяву Володимира Гройсмана про те, що українці з низькими доходами не відчують підвищення ціни на газ.

У «Нафтогазі» також пропонують запровадити сезонні коефіцієнти для розрахунку розмірів субсидій.

Нагадаємо, що Європейський банк реконструкції та розвитку вважає наявну в Україні систему надання житлових субсидій неефективною й закликає їх монетизувати.

Як повідомлялося раніше, в зв'язку з підвищенням тарифу на газ для населення субсидію на оплату житлово-комунальних послуг зможуть отримати 8-9 млн мільйонів українських домогосподарств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: