Росія посилила бойовиків на Донбасі танками та артилерією – ГУР

Читать на русском
Протягом доби відзначено переміщення танкової роти зі складу 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ВС РФ з Дебальцевого в напрямку Світлодарська.

Росія продовжує посилення передових підрозділів окупаційних військ на Донбасі, поставляючи техніку та боєприпаси в розпорядження 1-го та 2-го армійських корпусів (АК).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«Українською стороною надана інформація представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків та артилерійських систем у районах н. п.Озерянівка, Тельманове, Розсипне та Комсомольське», – йдеться в повідомленні.

Протягом доби відзначено переміщення танкової роти зі складу 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ВС РФ з Дебальцевого в напрямку Світлодарська.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов запевняє, що в разі активізації російських військ на сході України буде введено воєнний станСказано 14 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Переміщення військ також спостерігалися з Донецька в напрямку Ясинуватої. Тут бойовики перемістили дві гаубично-самохідні артилерійські батареї зі складу окремої артилерійської бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ВС РФ.

У той же період зі складів РАО 1 АК (Гірське) доставлені боєприпаси для потреб артилерійських підрозділів 100-ї окремої мотострілкової бригади (Донецьк) 1 АК.

В рамках логістичного забезпечення військ, розгорнутих на окупованих територіях Донбасу, з території РФ до Харцизька прибув потяг із паливом (три цистерни з дизельним паливом – 150 тонн та одна з бензином – 50 тонн) і боєприпасами (три вагони – 120 тонн).

До Ровеньків, де розташована база зберігання пально-мастильних матеріалів (ПММ) 2 АК, прибув потяг із п'ятьма цистернами з ПММ (250 тонн).

У ГУР зазначають, що противник посилив розвідку бойових порядків сил АТО. Протягом доби застосовано десять БПЛА.

Росія влаштувала «вертолітні» провокації на українському кордоні – ДержприкордонслужбаБердянський загін прикордонників виявив поблизу адміністративного кордону над тимчасово окупованою територією АР Крим політ 2 російських вертольотів Мі-8.

Як повідомлялося раніше, угруповання Збройних сил Росії на окупованих територіях і вздовж кордону сягає 35 тис. військовослужбовців, а також близько 450 танків, 1100 ББМ, 150 РСЗВ, 284 одиниць артилерії, 460 літаків, понад 300 вертольотів, а також чотири підводні човни та близько 30 військових кораблів.

Нагадаємо, що окупаційні війська в Криму проводять тренування з управління ракетними ударами й вогнем артилерії.

Вчора окупанти під прикриттям вогню з різної зброї штурмували опорні пункти ЗСУ неподалік селища Новотроїцьке, що на маріупольському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: