Експерт розповів, який військовий союз може протидіяти РФ

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Ідея формування військового союзу не нова й ще з 90-х років були кроки до цього.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів воєнний експерт, колишній глава Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи заяву «БПП» про те, що зараз є всі підстави для формування нового військово-політичного союзу на території Східної Європи.

«До військового союзу потрібно залучити країни Балтії, продовжити до Румунії, Болгарії, Туреччини й Польщі. Це може бути той варіант об'єднання, який зможе з часом протистояти планам РФ та сусідніх держав», – вважає Білоус.

За його словами, велику роль грає те, що країни свого часу були під окупацією Росії.

Також експерт додав, що ідея створення Балто-Чорноморського союзу є цілком реальною.

Чорноморський капкан: російсько-турецький конфлікт та його значення для УкраїниЕкономічна та військова потужність Туреччини разом із підтримкою НАТО та ЄС дає прекрасну можливість для України посилити свої військові позиції й у перспективі відновити свою територіальну цілісність.

Своєю чергою, Росія досі не була покарана за те, що разом із Німеччиною була розпалювачем Другої світової війни, а після 1941 року сховалася під «парасольку» антигітлерівської коаліції.

«Для того, щоб зрозуміти, що агресор є агресором, а гарантувати безпеку можна лише в певному союзі, країнам потрібен був час», – підкреслив він.

Наразі, на його думку, після окупації Криму, подій на Донбасі, провокацій, які майже щотижня відбуваються в повітряному просторі Балтійських країн, зараз таке об'єднання було б своєчасним.

Тим більше, вже зрозуміло, що НАТО не забезпечує країни Балтії, особливо це відчуває Литва. Так і Україна, підписавши Будапештський меморандум, також відчула на собі, що розраховувати їй немає на кого.

«Все дає підстави до того, що країни Балтії, Румунія, Болгарія, Польща, Туреччина потребують союзів, щоб протистояти експансії інших країн», – проаналізував В'ячеслав Білоус.

Додамо, що в квітні Петро Порошенко повідомив, що Україна має намір взяти участь у створенні Чорноморської флотилії під патронатом НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: