Швейцарія відправила на Донбас свій «гумконвой»

Читать на русском
Швейцарія направила на Донбас 245 тонн хімікатів для очищення води, ліки та медичну апаратуру.

Швейцарія направила на Донбас конвой з гуманітарною допомогою – хімікатами для очищення води, ліками та медичною апаратурою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу посольства Швейцарії в Україні.

Повідомляється, що Швейцарія направила до Донецька дві колони з гуманітарною допомогою – з хімікатами для очищення води та медичними товарами. Частина вантажу, що містить медикаменти й ліки, буде доставлена ​​в лікарню в Курахово. Також у посольстві відзначили, що вперше використовують залізничний транспорт для доставки вантажу на Донбас.

«Нормандська четвірка» домовилася про поліцейську місію на ДонбасіСторони переговорів «нормандської четвірки» домовилися направити на Донбас поліцейську місію ОБСЄ.

«У неділю вранці поїзд із хімікатами для очищення води відправився на схід України. Його пункт призначення – місто Донецьк, де водопровідна станція постачає людям з обох боків від лінії зіткнення питною водою. Інші товари, включаючи предмети медичного призначення, такі як запасні частини для рентгенівського апарату, перевозяться на вантажівках у Донецьк», – повідомила прес-служба.

В посольстві також відзначили, що другий конвой, що складається з 14 вантажівок, перевозить 245 тонн хімічних речовин на водопровідну станцію в Красноармійську на контрольованій Україною стороні.

Конвої супроводжують і контролюють сім членів Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва (SDC) та Групи зі швейцарської гуманітарної допомоги (SHA), а також співробітники посольства та офісу зі співробітництва Швейцарії в Києві.

У представництві додали, що цей конвой є четвертим, який Швейцарія направила до регіону конфлікту з весни 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: