Все спочатку: всі присяжні у справі «беркутівців» взяли самовідвід

Читать на русском
Якщо суд задовольнить самовідвод присяжних, справу щодо вбивств на Майдані доведеться розглядати із самого початку.

П'ятеро присяжних у справі колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Сергія Аброськіна, Павла Зінченка, Сергія Тамтурі, Олександра Маринченка та Олега Янишевського, які підозрюються у вбивствах активістів Майдану в лютому 2014 року, взяли самовідвід.

Формальною причиною стала маленька винагорода, що становить від 40 до 60 грн за одне судове засідання, та відсутність компенсації за проїзд Києвом до Святошинського райсуду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

У разі задоволення самовідводу присяжних справу доведеться розглядати від самого початку.

Нагадаємо, що Генпрокуратура в 2014 році передала до суду кримінальне провадження проти Зінченка та Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. Кримінальні провадження проти всіх підозрюваних колишніх бійців «Беркута» об'єднані в одне.

Як раніше заявляв заступник начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, справу проти трьох колишніх «беркутівців» передали до суду.

Раніше в Генпрокуратурі повідомили, що зібрали достатню доказову базу проти колишніх бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», у тому числі й колишнього командира Дмитра Садовника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: