Тука розповів про створення плану з реінтеграції Донбасу

Читать на русском
Завданням нового Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і ВПО буде створення плану з реінтеграції Донецької та Луганської областей.

Завданням нового Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб буде створення плану з реінтеграції Донецької та Луганської областей.

Про це в інтерв'ю «Апострофу» розповів заступник голови відомства Георгій Тука, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, метою процесу реінтеграції є відновлення нормального життя як на окупованих, так і на підконтрольних Україні територіях Донбасу.

«Це вимагає певних зусиль як від влади, так і від міжнародної спільноти. Слід також зазначити, що судячи з досвіду міжнародних центрів, що займаються вивченням збройних конфліктів, якщо протягом п'яти років не відбувається реінтеграція території, то практично цей процес уже не відбувається ніколи», – зазначив Тука.

Заступник міністра розповів, що зараз документально оформлюється план дій щодо Донбасу, який пізніше буде розглянуто Президентом і Радою національної безпеки та оборони України. Тука додав, що вибори є останнім кроком у цьому плані.

Айвазовська спрогнозувала дату проведення виборів на окупованому ДонбасіУ найближчі два роки вибори в ОРДЛО навряд чи відбудуться через те, що виконання переліку умов може зайняти досить багато часу.

«Вибори – це останній крок. Перед тим, як проводити вибори, потрібно здійснити низку заходів, які забезпечать законність виборів, їх відповідність українському законодавству, участь усіх політичних партій, безпеку виборчих комісій і засобів масової інформації», – додав політик.

Також Тука заявив, що план із реінтеграції Донбасу розділений на кілька напрямків: відновлення всієї інфраструктури (школи, лікарні тощо) та створення нових робочих місць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: