Стало відомо, кораблі яких країн найчастіше відвідують Крим

Читать на русском
У переліку найменувань товарів, що вивозяться з Криму, в першу чергу значаться лом чорних металів, зернові та скраплений газ.

За два тижні, з 9 до 22 травня 2016 року, порти окупованого Криму відвідали 34 кораблі країн-порушників режиму санкцій.

Про це пише портал BSNews, повідомляє «Слово і Діло».

Як повідомляється, в порти Севастополя здійснено 15 заходів (13 суден), в порти Керчі – 12 (12 суден, не рахуючи поромів), до Феодосійського порту – 1, в Ялтинський порт – 6 заходів (4 судна). Всього судозаходи здійснили 26 суден.

Очікувано, що більшість порушень було здійснено під прапором РФ – 22 кораблі. Однак із 26 зафіксованих за два тижні кораблів-порушників також 1 корабель належав Румунії (під прапором Того), 1 – Болгарії, 2 – Туреччині (під прапорами Палау, Коморських островів і Панами).

Відзначається, що приналежність суден визначається за ознакою країни перебування судновласника.

У переліку найменувань товарів, що вивозяться з Криму, в першу чергу значиться лом чорних металів (вивозився переважно до РФ і Туреччини). Одне судно (SOLIDAT) вивозило контейнери із зерновими в Новоросійськ, ще одне (LPG/C BRIZ) – скраплений газ до Болгарії.

В порти окупованого Криму переважно доставлялися будматеріали та ПММ з території РФ. Одне судно (GRAND RUS) – річковий круїзний лайнер із туристами із Самари.

В цьому переліку фіксувалися лише кораблі, які заходили в окупований Крим за минулі тижні. Суден, які перебувають у портах постійно або більше 2 тижнів, у цьому списку немає.

Грошей немає, гарного настрою: соцмережі висміяли мотивуючу промову МедведєваМедведєв в окупованому Криму повідомив пенсіонерам, що в Росії немає грошей і побажав їм триматися. Огляд соцмереж.

Як повідомлялося раніше, Туреччина досі не припинила морське сполучення з анексованим Кримом.

Сьогодні стало відомо, що з Центрального військового округу Росії на окупований півострів Крим були перекинуті бомбардувальник Су-24 і два вертольоти Мі-8АМТШ «Термінатор».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: