СБУ припинила співпрацю ВМФ РФ із «партнерами» з Миколаєва

Читать на русском
До миколаївського підприємства були застосовані санкції, в результаті чого функціонування фірми фактично було припинено.

Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну чотирьом керівникам одного з підприємств військово-промислового комплексу Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«СБУ оголосила директору та головному конструктору установи офіційні застереження про неприпустимість порушення чинного законодавства», – наголошується в повідомленні.

До миколаївського підприємства були застосовані санкції. «Функціонування фірми фактично було припинено», – рапортують у СБУ.

Відзначимо, що це вже не перша спроба російського підприємства ВПК у місті Отрадне (Ленінградська обл.) залучити українських фахівців до роботи у сфері суднобудування.

«Росіяни мали намір особисто прибути до Миколаєва для узгодження деталей можливого відновлення взаємодії з колишніми партнерами. Зараз, після заборони в'їзду в Україну представникам російського ВПК, будь-яка співпраця між сторонами остаточно припинена», – розповіли у спецслужбі.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 року оперативники СБУ викрили незаконну діяльність фірми в Миколаєві. Вона займалася розробками конструкторської та технологічної документації для кораблів ВМФ і Прикордонної служби ФСБ Росії.

СБУ відпрацювало висадку десанту з вертольотів Мі-8Служба безпеки України відпрацювала операцію з висадки тактичних груп десанту з вертольота Мі-8 на полігоні Центру спеціальних операцій «А».

Як повідомлялося раніше, спільна операція миколаївського СБУ, військової прокуратури та адміністрації держпідприємства «Зоря»-«Машпроект» запобігла спробі контрабандного продажу комплектуючих для газотурбінних двигунів військового призначення на потреби ВМФ РФ.

Також у квітні працівники СБУ затримали «засланого» до лав Збройних сил України під час однієї з хвиль мобілізації агента спецслужб РФ, який схиляв до переходу на бік терористів військовослужбовців своєї розвідгрупи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: