Москаль розповів деталі затримання «дипломатичної» контрабанди сигарет

Читать на русском
Під прикриттям дипломатичного вантажу член родини дипломата намагався провезти контрабанду цигарок до ЄС.

Під прикриттям дипломатичного вантажу член родини дипломата намагався провезти сигарети до Європейського Союзу, але завдяки службовому собаці було ухвалено рішення провести огляд автомобіля.

Про це у Facebook написав керівник Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, повідомляє «Слово і Діло».

«Затримали в суботу ввечері на кордоні з Угорщиною мікроавтобус, завантажений сигаретами. Майже шість тисяч блоків сигарет, які контрабандою намагалися вивезти в Угорщину як дипломатичний вантаж», – сказав він.

За словами Москаля, водій мікроавтобуса з дипломатичними номерами представився Сергієм Ліщишиним, чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин. Затриманий при перетині кордону показав дипломатичний паспорт і підписаний дружиною лист посольства України про те, що з 21 по 24 травня мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж, тому не підлягає контролю відповідно до Віденської конвенції.

«Службовий собака не вміє читати дипломатичну пошту, тому подав сигнал, що в салоні сигарети. Коли митники почали наполягати на огляді, водій влаштував скандал, а потім намагався ганебно втекти», – наголосив губернатор.

Водночас у Міністерстві закордонних справ підтвердили, що член родини дипломата перевозив контрабандні сигарети, додавши, що відомство «не санкціонувало перевезення цього дипломатичного вантажу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: