Геращенко чекає хороших новин щодо повернення українських політв'язнів

Читать на русском
Народний депутат України Ірина Геращенко заявила, що позитивні новини щодо Савченко, Солошенка та Афанасьєва можуть з'явитися до кінця травня.
Ірина Геращенко

Народний депутат України, член контактної групи на переговорах у Мінську Ірина Геращенко заявила, що очікує позитивних новин про повернення в Україну українських політв'язнів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Блоку Петра Порошенка».

За словами Геращенко, позитивне рішення щодо Надії Савченко, Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва може бути озвучено вже до кінця травня.

Мін'юст веде переговори про звільнення Кольченка та СенцоваЧотирьох українських бранців можуть повернути в Україну з Росії, але цей процес може тривати рік.

«Наша гуманітарна підгрупа на переговорах у Мінську проводить дуже велику роботу для звільнення заручників. Ми очікуємо до кінця місяця позитивних новин за рішенням долі Надії Савченко, а також політв'язнів, яких утримували в Російській Федерації, – Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва. Я хочу зазначити, що Президент особисто контролює питання звільнення заручників», – заявила Геращенко.

Також вона зазначила, що звільнення 112 полонених українців на Донбасі поки заблоковано бойовиками, оскільки сепаратисти вимагають для себе амністії.

Нагадаємо, Рада при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини звернулася до ООН із пропозицією об'єднати зусилля в розслідуванні справ політв'язнів в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: