ЄС вирішив продовжити санкції проти Росії – голова МЗС Польщі

Читать на русском
Санкції ЄС проти Російської Федерації, термін дії яких спливає в липні 2016 року, будуть продовжені, впевнений польський дипломат.
Вітольд Ващиковський

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський стверджує, що Європейський Союз уже ухвалив рішення про продовження санкцій проти Росії, термін дії яких спливає наприкінці липня 2016 року.

Про це Ващиковський заявив «Польському радіо», пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Дипломат каже, що такий висновок можна зробити з неофіційних розмов між дипломатами та лідерами країн ЄС та США. Зокрема, відповідна дискусія відбулася під час квітневої зустрічі лідерів США, Німеччини, Великобританії, Франції та Італії в Ганновері .

Порошенко закликав ЄС посилити санкції проти РосіїПрезидент України Петро Порошенко закликав Європейський Союз посилити санкції проти Російської Федерації.

За його словами, представники цих країн визнають, що Мінські домовленості «абсолютно не виконуються Росією, а тому очевидним є продовження санкцій».

«Також у двосторонніх розмовах, коли ми питаємо про позицію цих держав, то усі твердять, що рішення про продовження санкцій загалом вже ухвалено», – додав Ващиковський.

Нагадаємо, 21 травня Президент України Петро Порошенко по телефону обговорив питання продовження санкцій проти Росії з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: