Міклош розповів, коли Україна зможе відмовитися від послуг МВФ

Читать на русском
Після отримання першого траншу цього року Україна отримає близько 4 млрд дол. Такі резерви дозволять провести дерегуляцію ринку іноземної валюти.
Іван Міклош

Україна зможе відмовитися від послуг Міжнародного валютного фонду в разі, якщо переконає міжнародні ринки та міжнародних кредиторів, що здатна сама брати відповідальність за міжнародними позиками.

Про це розповів у інтерв'ю виданню LB.ua член національної ради реформ, екс-віце-прем'єр-міністр Словаччини Іван Міклош, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо Україна зробить уп'ятеро більше реформ, ніж уже зробила, якщо переконає міжнародні ринки, міжнародних кредиторів, що навіть без програми МВФ вона є надійним позичальником і здатна залучати гроші на фінансових ринках, то чому ні?», – вважає Іван Міклош.

Він також зазначив, що хвиля заяв про відмову від траншів МВФ є різновидом популізму, як наслідок завищених очікувань економічного розвитку країни.

«Зараз ситуація краща, ситуація стабілізувалася, резерви досягли 13,24 млрд доларів США (на 1 травня 2016 року – Ред.). Ви думаєте, це українські гроші? Це гроші МВФ», – пояснив ситуацію радник Гройсмана.

Він підкреслив, що після отримання першого траншу цього року Україна отримає близько $4 млрд – $1,7 млрд від МВФ, $1 млрд під гарантії США, 600 млн євро від ЄС. Таким чином, резерви зростуть майже до $18 млрд.

Такі резерви дозволять провести дерегуляцію ринку іноземної валюти. Можна буде дозволити вивід дивідендів за кордон.

Міклош розповів, яким буде «ядро реформаторів» КабмінуІван Міклош розповів про Раду реформаторів, яка допомагатиме українській владі у проведенні реформ.

«Без такої дерегуляції неможливо говорити про інвестиції, тому що інвестори хочуть забирати прибуток. Але ці 18 млрд доларів США в резервах – це не гроші України, не гроші фінансових ринків, а гроші МВФ», – додав він.

Нагадаємо, що Іван Міклош прогнозує українській економіці зростання за найближчі роки до 6%.

Як повідомлялося раніше, словацький реформатор Іван Міклош заявив, що очолити Мінфін України йому завадили проблеми з громадянством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: