Російські ГРУшники попросять Порошенка про помилування

Читать на русском
Термін подачі апеляції закінчується 23 травня й у ніч на 24 вирок вступає в дію, тому сьогодні останній день її подачі.
Олександр Александров і Євген Єрофєєв

Захист російських бійців ГРУ Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва не збирається подавати на апеляцію, проте після вступу вироку в дію розглядають варіант про подачу клопотання про помилування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми прийняли рішення не подавати апеляцію», – сказав адвокат засуджених Валентин Рибін.

Він також нагадав, що термін подання апеляції спливає 23 травня, й у ніч на 24 вирок вступає в дію. «Йдеться про можливу подачу клопотання про помилування Президенту України», – сказав Рибін.

Прохання про помилування може бути подано як від імені засуджених, так і їхніми адвокатами.

Водночас Оксана Соколовська, яка є адвокатом Єрофеєва, сказала, що вирок за фактом вступив у законну дію вже сьогодні, 23 квітня. Вона також вказала, що буде подаватися клопотання про помилування засуджених російських спецпризначенців. «Ми будемо подавати прохання про помилування на ім'я Президента», – сказала вона.

Пізніше на своїй сторінці в Facebook вона уточнила, що клопотання про помилування буде подано «найближчим часом».

Адвокат Савченко розповів, на кого її можуть обмінятиАдвокат незаконно утримуваної в Росії української льотчиці розповів про найбільш імовірний варіант її обміну.

Нагадаємо, що 18 квітня 2016 року Колегія суддів Голосіївського районного суду Києва засудила військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС РФ Єрофеєва та Александрова до 14 років ув'язнення.

У березні адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що його підзахисну на полонених України спецпризначенців Александрова та Єрофеєва Росія в рамках Мінських угод не обміняє.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: