У «БПП» хочуть покарати Гриценка за розвал армії

Читать на русском
Секретар парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник опублікував факти зловживань колишнім міністром оборони України Анатолієм Гриценком.
Іван ВінникФото: УНІАН

Секретар парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник опублікував факти зловживань колишнім міністром оборони України Анатолієм Гриценком.

На своїй сторінці у Facebook нардеп виклав деякі з них, повідомляє «Слово і Діло».

«Останнім часом часто доводиться спостерігати, як окремі політики, які були при владі і які мали шанс показати і довести всю свою управлінську силу і вміння в дії, ходять на ефіри, намагаючись повчати і давати свої поради нині діючої влади. Нижче факти про підривну діяльність одного одіозного «реформатора» – міністра оборони в період з 04.02.05 р по 18.12.07 р. – Гриценка Анатолія Степановича», – написав Вінник.

За його словами, Гриценко на посаді міністра продав 8 літаків, 14 вертольотів, 63 авіаційні двигуни, 16 564 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 200 танків та 145 БМП та БТРів.

Матіос назвав прізвища екс-міністрів, винних у зниженні обороноздатності УкраїниПід час засідання комітету з питань нацбезпеки та оборони були названі прізвища колишніх чиновників, дії яких призвели до зниження рівня обороноздатності України.

«Примітний той факт, що 2 літаки і 2 вертольоти були передані на безоплатній основі. І все б нічого, але продаж двох комплексів С-300 є верхом знущання і лицемірства Гриценка», – зазначив Вінник, уточнивши, що С-300 були продані в десятки разів дешевше її ринкової ціни на той час.

«У зв’язку з тим, що в діях Гриценка А. містяться ознаки складу злочину, відповідальність за який передбачена у відповідних статтях КК України, головною військовою прокуратурою за номером № 42016000000000889 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено дані про відповідний правопорушення, скоєне Гриценком А.», – написав депутат.

«Крига зрушила. Всі, хто був причетний до розвалу зенітно-ракетних військ і системи протиповітряної оборони, будуть притягнуті до відповідальності і понесуть своє покарання», – резюмував Вінник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: