Соратник Ердогана став новим прем’єром Туреччини

Читать на русском
Міністр транспорту Туреччини Біналі Йилдирим обраний головою правлячої «Партії справедливості та розвитку» та автоматично став премʼєр-міністром країни.
Біналі Йилдирим

Міністр транспорту Туреччини Біналі Йилдирим обраний головою правлячої «Партії справедливості та розвитку» та автоматично став премʼєр-міністром країни.

Про це повідомляє агентство Reuters, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Біналі Йилдирим був одноголосно обраний новим лідером правлячої «Партії справедливості і розвитку». Таким чином він став прем'єр-міністром, що дозволяє президенту Реджепу Таїпу Ердогану ще більше зміцнити свою владу», – йдеться у повідомленні.

Україна та Туреччина нарощують військову співпрацюУкраїна та Туреччина домовилися про військове співробітництво між збройними силами на період до 2020 року.

Йилдирим, який вважається одним з найближчих соратників президента Туреччини, отримав всі 1405 голосів делегатів позачергового зʼїзду правлячої партії.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу не став висувати свою кандидатуру на позачергових виборах голови очолюваної ним «Партії справедливості і розвитку».

Після формальної відставки Давутоглу Ердоган має передати мандат на управління урядом його наступнику.

Давутоглу був обраний лідером правлячої партії в кінці серпня 2014 року, коли Ердогана обрали президентом. Він оголосив про свою відставку 5 травня на тлі чуток про серію суперечок з президентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: