Пайетт розповів, чи зміниться ставлення до України після відходу Обами

Читать на русском
Посол США в Україні Джефрі Пайетт заявив, що політика США щодо підтримки України не зміниться після президентських виборів.

Посол США в Україні Джефрі Пайетт заявив, що США підтримують бачення цілісної, вільної і мирної Європи й будуть слідувати цим принципам далі.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

При цьому, він наполіг, що майбутні президентські вибори не вплинуть на ставлення до України, а США і країни Європи солідарні в підтримці демократичних сил в Україні.

«Існуюча протягом 25 років політика США не зміниться незважаючи на те, якими будуть результати наших виборів», - запевнив Пайетт.

Чи зміниться політика США після зміни посла в Україні?Політолог розповів, чи варто очікувати змін у риториці США в зв'язку з призначенням новим послом в Україні Марі Йованович.

«Напевно найважливіша ідея полягає в тому, що тільки український народ може вибирати своє майбутнє. Вирішувати цього не можуть в Москві, і, аж ніяк, в Кремлі», - додав посол.

Як підкреслив він, однією з багатьох стратегічних помилок Путіна по Україні є те, що він недооцінив солідарність між усіма країнами «Великої сімки» і всіма європейськими партнерами.

Нагадаємо, що Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама заявив, що Марі Йованович стане новим американським послом в Україні.

Джеффрі Пайетт займе цю ж посаду, але в Греції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: