Луценко розповів, яка доля чекає на «команду Шокіна» в ГПУ

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив залишити слідчий блок незмінним і не звільняти так звану команду Шокіна.
Юрій ЛуценкоФото: РБК

Генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив залишити слідчий блок незмінним і не звільняти так звану «команду Шокіна».

Про це він сказав в інтерв'ю, яке виклав у себе на сторінці в [Facebook] (https://www.facebook.com/butusov.yuriy/posts/1220798044627156?pnref=story) головний редактор «Цензора» Юрій Бутусов, повідомляє «Слово і Дыло».

«Вони (Столярчук, Севрук, Заліско, Грищенко – Ред.) отримують сто днів, щоб довести до суду все, що може бути доведено в цей термін. І оцінювати ефективність та давати оцінки слідчим підрозділам я буду через 100 днів. За цей час сподіваюся підготувати і нові прізвища», – повідомив Луценко.

Перші кроки в ГПУ: Луценко збільшив функції ГорбатюкаГенеральний прокурор України Юрій Луценко провів кадрові перестановки в Генпрокуратурі та додав повноважень Сергію Горбатюку.

Він наголосив, що міг би «отримати купу лайків», якби звільнив зараз всіх, до кого є достатньо зауважень.

«Але це не буде професійний крок. Тому що заміна керівника слідства – це 2-3 місяці втраченого часу, поки нова людина ввійде в курс тисяч томів кримінальних проваджень. А суспільство справедливо вимагає дати результат ще на позавчора. Тому я прийняв рішення залишити слідчий блок незмінним», – пояснив генеральний прокурор.

Луценко також пообіцяв внести кадрові пропозиції по іншим підрозділам «вже на цьому тижні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: