РФ робить усе можливе, щоб Захід втомився від конфлікту на Донбасі – експерт

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Україні буде дуже важко зберегти єдність європейських країн та продовжити режим санкцій.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Валентин Войтків, аналізуючи заяву глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра про те, що ЄС буде складно продовжити санкції проти Росії.

«Очевидно, що це питання порушувалося в Берліні на останніх переговорах у контексті виборів на Донбасі. Не виключено, що погодження на вибори з нашої сторони може бути умовою того, щоб санкції були продовжені. Якщо Україна в тому чи іншому форматі не погодиться на вибори, то ЄС не гарантує продовження режиму санкцій», – розмірковує експерт.

На його переконання, РФ розуміє, що тактика бліцкригу не пройшла, тому зараз у Кремлі взяли на озброєння тактику затягування конфлікту.

Експерт: розподіл санкцій проти РФ за Крим і Донбас – політична реальністьПолітолог проаналізував позицію Заходу в питанні продовження санкцій для РФ за анексію Криму та війну на Донбасі.

«РФ робить усе можливе, щоб Захід втомився від конфлікту на Донбасі, за рахунок пропагандистських методів, банального підкупу політиків, фінансового лобі та інших механізмів. РФ намагається створити коаліцію та довести, що свою частину умов вони виконали, повномасштабного вогню немає, а Україна взяті на себе зобов'язання не виконує», – пояснює Войтків.

В результаті, як зауважив він, європарламентарі бачать, що повномасштабної війни немає, тому варто закрити цю історію таким чином, щоб Україна погодилася на певні умови.

Політичний аналітик Валентин Краснопьоров вважає, що з кожним разом питання Донбасу та зняття санкцій із РФ все більше розділяють Європейський Союз.

«Хтось готовий заплющити очі на Донбас і торгувати з Росією, а інші країни розуміють, що це принципове питання. Зараз РФ затягуватиме ситуацію, але продовження санкцій цього літа все ж таки протиснуть», – припускає аналітик.

Додамо, що напередодні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що зараз дійсно вкрай важливою є єдність міжнародної спільноти та загальна рішучість у питанні санкцій проти РФ, поки не будуть повністю виконані домовленості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: