Кабмін Гройсмана не має імунітету від перевиборів – експерт

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Хочеться сподіватися, що цей Кабмін буде менш популістським, хоча початок його роботи вже саме такий.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи презентацію прем'єр-міністра плану пріоритетних кроків Кабінету міністрів на поточний рік.

«Ситуація така, що Яценюк, як би там не було, складав конкуренцію Президенту, й тому були принаймні намагання продемонструвати якусь діяльність. Іноді ця конкуренція була нездоровою, а інколи – навпаки, але за фактом вона була. Зараз усі призначення є досить сумнівними й навряд чи варто очікувати чогось суттєвого», – розмірковує Лупова.

За її словами, Кабмін Гройсмана зробив ставку на реформаторів із Польщі та Словаччини, а попередній уряд співпрацював з командою грузинів, але обіцяні реформи грузинської команди завершилися нічим.

«Не виключено, що ця історія завершиться достроковими виборами, а імунітет уряду на рік не врятує ситуацію. Яценюк мав перебувати на посаді до вересня, але, як бачимо, ситуація інакша», – вважає експерт.

На її переконання, після того, як під окремих політиків пишуться закони, є великі сумніви з приводу роботи всієї нинішньої влади.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року, в день свого призначення на посаду прем'єра, Володимир Гройсман взяв на себе зобов'язання протягом одного місяця розробити та представити антикризовий план, але не дотримав слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: