Проти Путіна подали позов за збитий Boeing MH17 під Донецьком – Reuters

Читать на русском
Родичі жертв катастрофи рейса MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines, що був збитий під Донецьком 17 липня 2014 року, подали до Європейського суду з прав людини позов проти Росії і президента Володимира Путіна

До Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) подано позов від імені родичів жертв катастрофи Boeing під Донецьком в липні 2014 року.

Про це пише Reuters, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, позов поданий 9 травня австралійської юридичною компанією від імені 33 осіб з Австралії, Нової Зеландії та Малайзії. Ці люди є найближчими родичами загиблих. Позивачі вимагають компенсацію в розмірі $10 млн за кожного загиблого.

Reuters уточнює, що отримати підтвердження цієї інформації, а також коментарі юристів, агентству поки не вдалося.

Нагадаємо, що Boeing авіакомпанії Malaysia Airlines слідував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. Літак був збитий на території України недалеко від Донецька і впав на територію, зайняту проросійськими бойовиками так званої «Донецької народної республіки». Всі, хто знаходилися на борту літака – 298 людей загинули.

ЄС змусить постати перед судом винних у падінні Боїнга МН17Причетні до падіння боїнга MH17 на сході України постануть перед судом, заявляють у ЄС

Раніше стало відомо, що аналітичне агентство Stratfor оприлюднило супутникове фото, на якому з великою ймовірністю зображена ракетна установка «Бук», з якої був збитий «Боїнг» Малайзійських авіаліній в липні 2014 року.

Як раніше повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що навіть якщо Росія заблокує резолюцію Ради безпеки ООН про створення трибуналу над винними в авіакатастрофі рейсу MH17 малайзійських авіаліній, відповідне рішення все одно буде прийнято.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: