Скандал з «Миротворцем» підштовхне до створення нових правил акредитації на Донбасі – Климпуш-Цинцадзе

Читать на русском
Климпуш-Цинцадзе зазначила, що світова спільнота схвильовано цим скандалом, але акредитація у терористичних організацій є порушенням принципів журналістики.
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Ситуація з публікацією на сайті «Миротворець» списків журналістів, які отримали акредитацію в «ДНР», повинна стати приводом для вироблення правил перебування ЗМІ на окупованій території України.

Про це заявила віце-прем'єр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в ході панельної дискусії «Як бути успішним в Європі?» в Києві в суботу в рамках Днів Європи в Україні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми повинні з боку держави вибачитися перед журналістами, які відповідально, чесно і об'єктивно висвітлюють там події. Але більш чітко говорити про правила держави, як ми бачимо, правила освітлення ситуації на цій території», – сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що світова спільнота схвильовано цим скандалом.

«Я сама отримала певну кількість повідомлень, дзвінків від наших друзів з-за кордону, які були стурбовані тим, що їхні дані опинилися у відкритому просторі, і, очевидно, тих людей, які були нашим голосом за кордоном», – розповіла віце-прем'єр.

Закриття «Миротворця»: експерт дав оцінку скандальній ситуаціїЕксперт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що проект «Миротворець», який опублікував персональні дані журналістів, акредитованих у так званих «ДНР/ЛНР», оголосив про своє закриття.

При цьому вона зазначила, що акредитація у терористичних організацій є порушенням принципів журналістики.

Нагадаємо, що вчора, 20 травня, «Миротворець» вибачився перед журналістами і виклав новий список акредитованих в «ДНР».

Як раніше повідомлялося, У зв'язку з бурхливою реакцією, яку викликав слив особистих даних українських та іноземних журналістів сайтом «Миротворець», прийнято рішення закрити проект.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: