Порошенко обговорив з Олландом і Меркель продовження санкцій проти Росії

Читать на русском
Співрозмовники погодилися, що головною умовою для продовження політичного врегулювання ситуації є безпека та наголосили на важливості продовження діалогу зі звільнення всіх заручників.

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з главою Франції Франсуа Олландом і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якого обговорили питання безпеки на Сході України і варіанти продовження санкцій проти РФ.

Про це вони говорили під час телефонної розмови, повідомляє «Слово и Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«У ході розмови були скоординовані позиції щодо продовження санкцій проти РФ напередодні саміту G7 в Японії», – повідомляє прес-служба Порошенка.

Співрозмовники також наголосили на важливості продовження діалогу зі звільнення всіх заручників.

«Президент України наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків і допуску ОБСЄ до всіх ділянок кордону для припинення постачання російської зброї на окуповану частину Донбасу», – йдеться в повідомленні.

Співрозмовники погодилися, що головною умовою для продовження політичного врегулювання ситуації є безпека.

«Президент України наголосив на важливості розгортання на Донбасі збройної поліцейської місії. Глава держави звернувся до Німеччини як головуючої в ОБСЄ країні з проханням прискорити опрацювання відповідних пропозицій», – зазначили на Банковій.

РФ робить усе можливе, щоб Захід втомився від конфлікту на Донбасі – експертПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо заяви Штайнмаєра про те, що ЄС буде складно продовжити санкції проти Росії влітку.

Як раніше повідомлялося, верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз має намір в липні продовжити санкції проти Росії.

Президент Порошенко неодноразово закликав західних лідерів продовжити режим санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: