Експерт пояснив, що може зробити Захід для протидії РФ

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

РФ у Криму діятиме звичним для неї шляхом – репресіями.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи заяву міністра юстиції Павла Петренка про те, що Україна готує п'ятий позов проти Росії до ЄСПЛ через заборону Меджлісу.

«РФ у Криму прямує шляхом масових репресій, якими переслідує декілька першочергових цілей. В першу чергу потрібно залякати кримськотатарське населення до того стану, щоб позбавити будь-якої волі до опору, та поступово розчинити їх у своєму середовищі», – розповідає політолог.

За його словами, РФ – це країна, яка, на превеликий жаль для нас, має колосальний досвід таких антиповстанських дій, але якщо ми подивимося на карту, то Росії не судилося перемагати.

На переконання експерта, позови до суду є важливими, але потрібно розуміти, що більшість європейських держав не воюватимуть за Україну.

«Максимум, що можуть зробити європейські країни, – запровадити та посилити санкції проти РФ для того, щоб повернутися до виконання міжнародних норм та обов'язків. Санкції можуть бути різними. Нинішні – достатньо слабкі», – констатував політолог.

Зазначимо, що будучи ще кандидатом у президенти, Петро Порошенко пообіцяв захищати українців та кримських татар у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: