У владі занадто багато політиків, які зробили ім'я за рахунок АТО – експерт

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Сьогоднішній мітинг під стінами ВР щодо виборів на Донбасі демонструє штучний характер нагнітання ситуації навколо проблеми виборів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи проведення виборів на Донбасі та заяву про те, що сама спроба буде використана політсилами як демонстрація своєї радикальності.

«Дискусії дійсно є, а всі останні зустрічі «нормандської четвірки» завершуються без прориву. Але є умови, під якими підписалися всі в Мінську, – проведення виборів за стандартами ОБСЄ та українським законами», – міркує Леонов.

Очевидно, як підкреслив він, що всі умови не можуть бути виконаними й вибори в таких умовах неможливі, тому не виключено, що закон таки ухвалять, але до самих виборів не дійде.

«Закон можна ухвалити, але важливо, які умови там будуть прописані. Закон про особливий статус також критикували, але за фактом там другий пункт зупиняв дію всіх інших до виконання певних умов. Таким же шляхом можна піти й у цій ситуації», – аналізує політолог.

З іншого боку, як зазначив експерт, в Україні частина сил намагається використовувати цю ситуацію, щоб долучитися до політичної активності.

«У нас достатньо багато політиків, які зробили собі ім'я й прийшли до Верховної Ради на темі АТО, а потім втратили присутність у медіа та вплив у своїх політичних силах. Із цієї точки зору, їм потрібно підняти свою значущість», – вважає Леонов.

Однак варто розуміти, що це частина гри навколо можливого скасування санкцій та Мінського процесу.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що вибори на Донбасі проходитимуть за українським законодавством, і додав, що українські політичні сили братимуть у них повноцінну участь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: