Експерт пояснив, що допоможе РФ легітимізувати фейкові вибори на Донбасі

Читать на русском
Григорій Перепелицявійськовий експерт, конфліктолог - міжнародник

РФ намагається легітимізувати російську владу на території Донбасу через вибори.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Інституту зовнішньої політики, конфліктолог-міжнародник Григорій Перепелиця, аналізуючи заяву генсека ОБСЄ Ламберто Заньєра про готовність відправити поліцейську місію на Донбас у разі проведення місцевих виборів.

«Чи будуть вибори проводитися за стандартами ОБСЄ? Ймовірно, що жодні українські партії не братимуть у них участі. До того ж, Україна просила направити озброєну місію, а на це повноважень немає. Тому питання: як місія забезпечуватиме вибори та хто їх організовуватиме?», – розмірковує Перепелиця.

Як зауважив експерт, може скластися так, що вибори організовуватимуть бойовики під керівництвом ОБСЄ, а поліцейська місія перебуватиме там статично.

«Важливий момент і в тому, що Україна просила розмістити місію на кордоні, але відповіді на це також немає», – підкреслив він.

При цьому, нагадав експерт, зараз уже чомусь не йдеться про виведення російських військ та український контроль над кордоном.

Експерт розповів, яким чином Захід готовий закрити питання ДонбасуПолітолог прокоментував візит заступника державного секретаря США Вікторії Нуланд до Москви для обговорення подальших кроків щодо виконання Мінських угод.

«Власне, місія в такому разі може контролювати вибори, але вона ж і легітимізуватиме їх», – припустив Перепелиця.

Підсумовуючи, конфліктолог-міжнародник пояснив, що план щодо виборів, скоріш за все, зараз дійсно розробляється, оскільки Захід вважає, що на цьому конфлікт буде завершено. Але, звісно ж, це призведе лише до того, що Україна залишиться сам на сам з агресією РФ, що фактично означає капітуляцію.

Раніше в МЗС Німеччини заявили, що жодних переговорів з українським керівництвом з приводу введення поліцейської місії не було, та назвали низку причин, через які вони виступають проти такої ідеї.

Президент України Петро Порошенко назвав наявність поліцейської місії однією з основних умов для проведення виборів на Донбасі. РФ, як відомо, дала згоду на введеня місії ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: