Зубко спрогнозував, коли відбудеться монетизація пільг

Читать на русском
Міністр регіонального розвитку розповів про механізм та терміни монетизації пільг на житлово-комунальні послуги.
Геннадій Зубко

Міністр регіонального розвитку України Геннадій Зубко вважає, що механізм монетизації пільг на житлово-комунальні послуги вдасться запустити наприкінці наступного опалювального сезону.

Про це з посиланням на прес-службу Мінрегіону пише «Слово і Діло».

За словами міністра, Україна має пройти шлях, який уже подолали сусідні Польща, Литва та Латвія, щоб зменшити енерговитрати.

«В Україні 5,5 млн субсидіантів. Вони мають бути верифіковані, отримавши особисті рахунки. Ми пропонуємо країні та суспільству подолати шлях, яким уже пройшли Польща, Литва, Латвія, які впровадили механізми енергоефективності й утричі зменшили енерговитрати», – зазначив Зубко.

Як змінилися тарифи на комуналку в Україні за три роки«Слово і Діло» продемонструвало, як змінюються комунальні тарифи в Україні, починаючи з 2014 року, а також спрогнозувало, якими вони будуть у 2017-му.

Він також окреслив механізм стимулювання населення до зменшення витрат енергоресурсів.

«Механізм державної підтримки, який ми пропонуємо, діє за простим принципом: кожна людина, яка потребує субсидії, отримує захист від держави, а той, хто може сплачувати, отримує мотивацію забезпечити власну енергоефективність через компенсацію витрат від держави в розмірі 30% або 40%», – пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше колега Зубка по уряду, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що цьогоріч субсидії на оплату ЖКП отримають 8-9 млн сімей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: