Найєм: внесення закону про вибори на Донбасі призведе до непередбачуваних наслідків

Читать на русском
Народний депутат Мустафа Найєм оцінив можливість ухвалення парламентом закону про вибори на Донбасі.
Мустафа Найєм

Внесення питання виборів на окупованих територіях Донбасу до порядку денного Верховної Ради призведе до непередбачуваних наслідків.

Про це заявив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм, пише «Слово і Дело».

За його словами, на сьогоднішній день підтримки цього питання немає ані в залі Верховної Ради, ані в суспільстві.

Нуланд прокоментувала проведення виборів на ДонбасіСвіт не визнає результатів виборів на Донбасі, якщо вони не будуть проходити згідно з досягнутими в Мінську угодами.

«Ці закони гарантовано будуть провалені, а сама спроба буде використана різними силами як зайвий привід демонстрації своєї радикальності», – впевнений політик.

Найєм зазначив, що прихильники проведення виборів, у першу чергу міжнародні партнери України, стверджують, що, згідно з Мінськими угодами, контроль над російсько-українським кордоном буде встановлено після виборів.

«За всієї поваги до наших союзників, у мене виникає логічне запитання: хто і яким чином гарантує саме такий результат виборів? Хто і яким способом доб'ється виходу російських військ, передачі контролю над кордоном і роззброєння незаконних формувань? Чи готові наші партнери вже зараз скласти детальну дорожню карту цих заходів, в яких візьмуть участь представники країн-гарантів?», – написав нардеп.

При цьому він наголосив, що озвучені умови – не примхи української сторони, а необхідність. «Хотілося б нагадати, що одного разу ми вже отримували гарантії від міжнародного співтовариства згідно з Будапештським меморандумом. Який результат - ми знаємо», – резюмував Найєм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: