НБУ визнав «Фідобанк» неплатоспроможним

Читать на русском
Національний банк України ухвалив рішення віднести ПАТ «Фідобанк» до категорії неплатоспроможних.

Національний банку України ухвалив рішення про визнання ПАТ «Фідобанк» неплатоспроможним.

Про це йдеться в повідомленні НБУ, інформує «Слово і Діло».

У Нацбанку розповіли, що 12 травня 2016 року розпочався відтік коштів із рахунків юридичних осіб та коштів інших банків.

Скільки банків ліквідував НБУ з початку 2016 року?Банківська система України вважається однією з найненадійніших у світі. Так, якщо банк визнаний проблемним, то у вкладника є термін на пред'явлення вимог, обмежений трьома роками.

У результаті відтоку коштів клієнтів, який за 12-13 травня склав близько 200 млн грн, 16 травня почалися проблеми з виконанням зобов'язань перед клієнтами. Станом на 20 травня 2016 року загальна сума невиконаних «Фідобанком» операцій клієнтів перевищила 500 млн грн. (9% від його зобов’язань).

У НБУ також зазначили, що 98% (97 700 осіб) усіх вкладників «Фідобанку» отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн.

«Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Сума відшкодування складає приблизно 1,8 млрд грн», – розповіли в НБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: