ОБСЄ готова відправити поліцейську місію на Донбас

Читать на русском
ОБСЄ готова направити озброєних поліцейських для забезпечення виборів на окупованих територіях Донбасу.

ОБСЄ заявила про готовність направити поліцейську місію на тимчасово окуповані території Донбасу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що Організація може направити на Донбас збройну місію в разі проведення в ОРДЛО місцевих виборів.

«Це була б поліцейська операція, яка могла б допомогти підтримати закон і порядок у цьому районі та допомогти забезпечити безпечну ситуацію для виборів», – сказав Заньєр.

Кремль прокоментував можливість появи на Донбасі озброєної місії ОБСЄВатажок бойовиків так званої «ДНР» Олександр Захарченко пообіцяв розстрілювати представників поліцейської місії ОБСЄ.

Генсек додав, що ОБСЄ готова направити на Донбас сотні озброєних поліцейських із метою гарантування безпечної ситуації в місцях голосування.

За словами Заньєра, поліцейські ОБСЄ можуть співпрацювати з місцевою поліцією для запобігання активності криміналітету та допомогти міжнародним організаціям спостерігати за виборами. Місія буде можлива лише в разі згоди з обох сторін припинити вогонь.

«Це складний сценарій, але це точно те, що ми можемо зробити, якщо всі погодяться», – сказав генсек.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 22 квітня анонсував появу озброєної поліцейської місії ОБСЄ на лінії зіткнення в зоні проведення АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: