Експерт розповів, чому Гройсман вирішив зняти третину повноважень із Кабміну

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Набагато ефективніше було б не віддавати повноваження, а відкрити те, як у нас ухвалюють Держбюджет, і нести відповідальність за свої рішення.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи рішення прем'єр-мністра Володимира Гройсмана віддати третину урядових функцій міністерствам та місцевим органам.

«До призначення Гройсмана прем'єром була наступна ситуація: всім керував Президент, але винним у більшості випадків був прем'єр-міністр. Зараз «свій» прем'єр, який не може бути винним, тому все перевели на регіони», – пояснює ситуацію Лупова.

При цьому, як зазначила вона, не зовсім зрозуміло, як це вирішуватиметься на законодавчому рівні.

Експерт розповів, який «спадок» Яценюк залишив Кабміну ГройсманаПолітолог поділився міркуваннями щодо нової цінової політики та вступу в дію єдиної ціни на газ з 1 травня.

«Яким чином передати повноваження на місця, якщо в кожному міністерстві є вибудувана структура? Умовно кажучи, в кожній міській адміністрації є чиновник, відповідальний за певний напрямок, і він підпорядковується і Міністерству, і місцевій адміністрації. При цьому всі, хто призначається на посади, узгоджені з місцевою владою й часто не без узгодження із самим міністерством», – аналізує експерт.

Скоріш за все, як припускає конфліктолог, це робиться лише для того, щоб зробити винними у всьому регіони, а не прем'єра.

Додамо, що на презентації плану Кабміну на 2016 рік Володимиру Гройсману запевнив, що головний пріоритет уряду – забезпечити високий рівень життя громадян, для чого необхідна стабілізація та економічне зростання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: