Нищук пояснив, чому не вніс закон «Про кіно» вчасно

Читать на русском
Замість Міністерства культури законопроект про кіно готують народні депутати з комітету з питань культури та духовності.
Євген НищукФото: Лівий Берег

Кабінет міністрів доручив народним депутатам підготувати законопроект про підтримку вітчизняного кінематографу, який міністр культури Євген Нищук обіцяв внести ще минулого тижня.

Про це сказав сам Нищук у коментарі журналісту «Слова і Діла».

«Законопроект практично на виході, але наразі завис у комітеті з питань культури та духовності. Є певний момент з одного питання щодо мови й начебто вже виходять із цього піке», – розповів глава Мінкульту.

Він пояснив, що його міністерство не стало ініціатором законопроекту, тому що «через нас було би довго». «Тому вирішили довіритися, як-то кажуть, комітету з питань культури та духовності. В принципі, зараз ніби дійшли згоди й усе залежить від комітету, який власне й подасть його найближчим часом», – сказав Нищук.

Нагадаємо, 6 травня міністр культури заявив, що до 13 травня в парламенті буде зареєстрований проект закону «Про кіно». Однак відповідного документу Рада так і не побачила.

Станом на сьогодні «Слово і Діло» зафіксувало 7 обіцянок Нищука. Три з них він виконав, дві – провалив, а ще два його зобов’язання перебувають у процесі виконання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: